Karalahti-kirja johti osakkuuteen Rabbit Visualsissa


Kun kaksinkertainen Venla-voittaja alkoi viettää aikaa turkulaisella toimistolla, yksi asia johti toiseen. Nyt Aki Linnanahde avaa Rabbit Visualsille uusia ovia ja häviää toimiston konsolipelitaistot.

Sattumuksilla on usein elämässä suuri merkitys. Viime kesänä Aki Linnanahde kirjoitti elämäkertaa jääkiekkoilija Jere Karalahdesta ja työsti projektia Rabbit Visualsin tiloissa. Viikkojen vieriessä yrityksen toimintatavat, ilmapiiri ja kulttuuri kävivät tutuiksi, ja Aki sulautui porukkaan. Lopulta niin hyvin, että hänestä tuli yksi Rabbit Visualsin pääomistajista.

”En tiedä, olisiko tähän ikinä päädytty, jos en olisi kirjoittanut sitä kirjaa”, Aki naurahtaa.

Täysin sattumanvaraista ryhtyminen osakkaaksi ei tietenkään ollut, vaan Akin tuotanto-osaamiselle oli tarvetta. Hän on uransa varrella tuottanut monia televisio-ohjelmia ja saanut kahdesta ohjelmasta Venla-palkinnon. Myös Selänne-elokuvassa hän toimi tuottajana.

Tunnetun persoonan verkostot avaavat Rabbit Visualsille monia ovia. Konkreettisesti Akin merkitys on näkynyt esimerkiksi siinä, että hän tekee yritystä entistä tunnetummaksi ja hankkii uusia asiakkaita.

”Henkilöbrändistäni ja isoista somekanavistani on apua. Totta kai se noteerattiin, kun tulin mukaan toimintaan. Se on meidän kokoluokan yritykselle yksi tärkeä markkinoinnillinen kulma, jota ei aikaisemmin ollut”, Aki pohtii.

Rabbitin osakkaista Niko Sieppi, Petri Elovaara ja Harry Lockmer olivat Akille tuttuja jo ennen kirjaprojektia. Yrityksen arjessa Akista, Nikosta ja Jere Satamosta on muotoutunut pääomistajakolmikko, joka täydentää toisiaan, ja yhteistyö toimii saumattomasti. Tai no, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Aki ja Niko eivät nimittäin ole vielä koskaan kohdanneet toisiaan Play Stationin NHL-kentillä.

”Niko ei uskalla pelata minua vastaan. Jere ja leikkaaja Matti ovat kunnostautuneet sitten enemmän pelaamisessa. Täytyy sanoa, että vähän olen välillä ollut vietävänä. Heillä on aika paljon enemmän pelejä alla kuin minulla, mutta on meillä välillä ollut ihan tasaisia vääntöjä.”

Turku merkitsee paljon

Aivan päivittäin Akia ei toimistolla nähdä, sillä hän asuu Vantaalla, ja operatiivinen toiminta Rabbit Visualsissa sujuu ilman häntä.

Radiojuontajan ja tuottajan arki on kiireistä, mutta vuorokaudessa riittää tunteja myös Rabbit Visualsille. Turkukin on muodostunut Akille erittäin läheiseksi, vaikkei hän sitä vielä parikymppisenä olisi uskonut.

”Minähän aiemmin vihasin Turkua. Lähinnä siihen oli syynä Turun Palloseura ja sen suvereeni hallinta. Aikuisena sitten tajusin, että Turkuhan on ihan hemmetin hieno kaupunki”, Aki sanoo.

Nykyään hänen perheensä viettää kaiken liikenevän vapaa-ajan Turussa, ja kaupungista on tullut paikka, jossa ollaan yhdessä ja otetaan rennosti.

”Sen voin sanoa ihan rehellisesti, että jos en tekisi aamuradiota, olisimme varmaan jo perheen kanssa muuttaneet Turkuun. On helppo nähdä itsensä vielä joku päivä asumassa Turussa. Ehkä talvet Espanjassa.”

Liian pitkälle ei kuitenkaan kannata suunnitella. Iloisille sattumuksille on hyvä jättää sijansa.

Jaa artikkeli: