Kokeillaan uutta ja vanhaa


Kun eräänä marraskuisena iltapäivänä marssin Rabbitin ovelle vaatimaan työpaikkaa, en oikein tiedä mitä odotin. Ehkä lyhyttä työmatkaa ja Förin Supermarketin lounaspatonkeja, mutta lopputulos oli hieman enemmän.

Tämän tekstin takana on Rabbitin työkokeilija, blogitekstin kirjoittamista neljä kuukautta väistellyt ja Adoben hegemonisen aseman haastaja, turkulaistunut oululainen Anttu. Aloitin Rabbitilla työkokeilun marraskuun lopulla ja huomasin sulautuvani porukkaan erittäin nopeasti ja luonnollisesti.

Ensimmäisen kuukauden kuvausapulaisena ja valotolppana olon jälkeen sain pöydälleni ensimmäisen motion graphic -projektin, Rabbitin vuosi 2022 lukuina -animaation. Keräsin muilta työntekijöiltä epämääräistä dataa viime vuodelta ja koostin niistä kokonaisuuden jota voi helposti jakaa somessa, ehkä sinäkin olet nähnyt sen!

Otin työn kontolleni harjoittelumielessä, mutta sen tulikokeen jälkeen huomaan yhä uudelleen istuvani DaVinci Resolven ääressä ja etsiväni taas uuden efektin reseptiä internetin tomuisimmista nurkista. Vaikka olen medianomikouluni käynyt, ei animaatio ole tähän asti ollut pääfokukseni saati vahvuuteni. Näitä liikkuvia kuvia tehdessä olen kuitenkin jälleen todennut hyvin konkreettisesti sen, että työtä tekemällä sitä työtä oppii tekemään. Tuntuu välillä, että olen epähuomiossa hypännyt intensiiviselle motion graphics -kurssille!

On hienoa huomata konkreettista kehitystä sekä oman työn jäljessä, että työtavoissa jo muutaman kuukauden jälkeen. Peruskäsitys ohjelmistoista on ollut hyvä pohja, mutta lähes kaikki muu on pitänyt opetella nollasta. Vaikka omasta työstä on usein turhan itsekriittinen, on uuden opettelu antanut alkuvuoteen myös parhaita onnistumisen tunteita pitkään aikaan. Parantumattomana haaveilijana olenkin jo mielessäni täyspäiväinen motion grpahics -artisti jonka showreeliä tulevat taitajat katsovat YouTubesta leuka lattiassa.

Hyvää alkavaa kevättä ja opetelkaa uutta!

-Anttu

Rabbitin kommentit: Samalla, kun ollaan kerätty leukaa lattialta ollaan todettu, että Anttu on loistava tyyppi jolla on erinomainen asenne ja huumorintaju. Ja tyyppi osaa muuten tehdä erinomaista vegeruokaa!

Jaa artikkeli: