Kovista oloista tunnelmallisia kuvia


Rabbit visualsin ja Busterin yhteistyö lähti liikkeelle tammikuussa 2018. Busterilla oli tarve saada hyviä kuvia uutuusveneen lanseerausta varten. Helmikuussa järjestetyt Helsingin venemessut kolkuttivat ovella parin viikon päässä, mutta uudesta veneestä vesillä ei ollut olemassa lainkaan kuvamateriaalia.

– Olimme lanseeraamassa uutta Buster Phantom Cabinia Helsingin venemessuilla. Sinne piti saada pressimateriaalia, Busterin markkinointispesialisti Katariina Nordell kertoo.

 

Busterilta oltiin yhteydessä Rabbitin Jereen ja kuvauspäivä lyötiin lukkoon nopealla aikataululla. Kuten moni varmasti muistaa, viime talvi oli pitkälle tammikuuhun aika leuto. Varsinkin rannikolla, jossa lämmin meri piti huolen pitkittyneestä syksystä.

 

Ilmat pysyivät vuodenaikaan nähden lämpiminä aina kuvauspäivää edeltäneeseen viikonloppuun asti, jolloin lämpömittari laski öisin reilusti 10 pakkasasteen alapuolelle. Meri jäätyi kunnolla. Raisionlahdella jään paksuus oli 10 sentin luokkaa!

 

– Onneksi Buster Phantom Cabin oli laiturimme päässä, jossa on myös veden sulana pitävä laite, Nordell kertoo.

 

Vielä perjantaina laiturin päästä näkynyt avoimen veden raja oli kaikonnut jonnekin silmän kantamattomiin maanantaihin mennessä. Tasaisen jään rikkoi ainoastaan pari pilkkijöiden kairaamaa reikää.

 

Matka kuvauspaikoille avoveden ääreen saattoi alkaa. Enää piti vain löytää avointa vettä…

 

Kolmen tonnin painoinen Buster Phantom Cabin rikkoi jäätä edellä ja kuvausveneenä toiminut Buster Cabin seurasi perässä jään keskelle avautuneessa vanassa.

 

– Kävi kyllä mielessä, että tämä täytyy perua ja keskeyttää. Toisaalta jää murtui Buster Phantom Cabinin alla hienosti ja matka eteni koko ajan, Katariina muistelee.

 

Matka jatkui alle kahden solmun vauhdilla pitkälle Airiston puolelle. Mitä pidemmälle matka jatkui, sitä ohuemmaksi muuttui jääpeite. Lopulta avovesi liplatti veneiden kyljissä. Vepsän saaren ympäristöstä löytyi kuvaamiseen sopivaa maisemaa ja avointa vettä.

 

– Ja saatiin aivan mielettömiä kuvia. Olimme täysin mykistyneitä kun saimme vedokset näytille, Nordell huokaa.

 

– Yhteistyömme lähti käyntiin todella haastavissa oloissa, mutta työn jälki oli mykistävää. Kaipasimme tuotekuviin enemmän tunnelmallisuutta. Se oli myös yksi iso tekijä miksi päädyimme valitsemaan Rabbit visualsin kumppaniksimme. Heidän kuvissaan oli kivasti onnistuttu vangitsemaan hetkiä ja niissä oli tunnelmaa, hän jatkaa.

 

Busterin siihen asti käyttämät kuvat olivat teknisesti hyvin toteutettuja. Nyt mukaan saatiin tunnelmaa ja selkeästi aiempaa vaihtelevampaa rajausta.

 

– Olimme huomanneet omissa materiaaleissamme sellaisen puutteen, että niissä oli todella tiukka rajaus. Isoissa mainoskuvissa jouduimme usein jatkamaan vettä ja taivasta veneen ympärille. Vauhtia ja voimaa niissäkin oli, mutta sopivat käyttökohteet aika kapean puoleiset.

 

Onnistumisen takaa löytyy mm. drone-kuvausta sekä rohkeutta kuvata haastavissakin olosuhteissa.

 

Still-kuvia tukemassa videotuotannon keinoin

Tällä hetkellä Katariina työstää kauden 2019 markkinointi- ja esitemateriaaleja sekä hinnastoja. Nyt on kuvia mistä valita.

 

– Kaipasimme monipuolisempia ja maisemallisempia kuvia ilmoituksiin ja lehtiin. Nyt totisesti saimme niitä!

 

Still-kuvien lisäksi Rabbit on kuvannut Busterille myös videoita. Toukokuussa Rabbit kuvasi kalastusvarustelluista Buster M -veneistä videon.

 

– Videon saaminen ensimmäistä kertaa katseluun oli tosi huikea kokemus. Ensimmäistä kertaa oli sellainen tilanne, että meillä ei ollut mitään muutostoiveita siihen videoon. Ainoastaan taustamusiikin suhteen tehtiin yksi muutos. Auton radiosta tuli aluksi suomeksi merisää ja se muutettiin englanniksi, jotta video käy laajempaankin kansainväliseen levitykseen, Nordell hämmästelee.

 

Nälkä kasvaa syödessä.

 

– Olemme saaneet huikean hyvää materiaalia Rabbitilta. Se saa pohtimaan, että mitä muuta me vielä voidaan keksiä ja tehdä yhdessä!

 

Ja asiakkaan sanoin: Tässä yhteistyössä on sellainen mukava varmuus, että Rabbitilta saa juuri sitä mitä tilaa.

Kuvia talviselta Airistolta

Jaa artikkeli: