Laadukasta kopterikuvausta – vastuuta ja velvollisuuksia unohtamatta


Voimakkaasti suosiotaan kasvattanut drone- eli kopterikuvaus tarjoaa huikeita mahdollisuuksia. Mahdollisuudet maailman näkemiseen ”uusin silmin” tuovat mukanaan suuren vastuun.

Kauko-ohjattu ilma-alus, kopteri, drone – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Suosio kasvaa jatkuvasti ja kasvu on tuonut mukanaan myös lieveilmiöitä. Tietoisuus ja vastuullisuus saattavat unohtua kovassa uuden oppimisen tuomassa innostuksessa.

Vaaratilanteita ja tutkintapyyntöjä. Toivottavasti henkilövahingoilta vältytään tulevaisuudessa.

Kopterilla kuvaavia tahoja on ilmaantunut kuin sieniä sadepäivän jälkeen, mutta ihan samassa suhteessa tahoja ei ole ilmaantunut Trafin RPAS-toimijoiden listalle. Listalta löytyvät Trafille ilmoituksen tehneet toimijat, jotka ovat ilmoituksen yhteydessä antaneet luvan julkaista tietonsa Trafin verkkopalvelussa.

Olemme tietysti antaneet luvan julkaista meidän tietomme – oman ammattitaidon ja vastuullisuuden osoittaminen jokaisella sektorilla on meille tärkeää, kun kilpaillaan asiakkaista.

Toinen seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, on vakuutus. Drone ei nimittäin kuulu normaalin vastuuvakuutuksen piiriin. Työtilausta tehdessä kannattaa tämäkin asia tarkistaa toimittajalta. Näin vältytään turhilta ja ikäviltä yllätyksiltä.

Jos meiltä kysyt vakuutuksista, vastauksemme on kyllä. Tässä tärkeimmät tällä erää, palaan aiheeseen seuraavassa bloggauksessani!

Niko

Jaa artikkeli: