Livestriimaus – siitä on moneksi


Ensin pieni alustus asiaan ja kurkistus siihen mitä interweb asiasta sanoo. Livestriimaus eli reaaliaikainen suoratoisto, livestream, suoralähetys tai livelähetys. Kaikki tuo tarkoittaa suorana lähetettävää videokuvaa verkossa suoratoistopalveluna katsojille. Reaaliaikaiseen suoratoistopalveluun on olemassa useita, helposti kaikkien saatavilla olevia ilmaisia some alustoja, kuten YouTube, Facebook ja Instagram. Eli hyvin tuttuja sosiaalisen median palveluja useille meistä ja siksi yleisökin on helposti tavoitettavissa livelähetyksiin.

Striimit on tulleet jäädäkseen

Kaikki taidetaan olla yhtä mieltä siitä, että maailma on muuttunut olosuhteiden pakosta hyvinkin lyhyessä ajassa. Monessa yrityksessä ja yhteisössä on mm. huomattu, että palaverit ei vaadi kasvokkain saman pöydän ääreen istumista, vaan ne voi hoitaa verkossa usein jopa paremmin ja kustannustehokkaammin. Sama huomio on toteutunut myös mm. tapahtumien ja koulutusten suhteen livelähetysten muodossa.

Me Rabbitillä olemme tehneet webinaareista ja kokkikouluista livelähetyksiä ennenkin, mutta nyt lyhyessä ajassa kysyntä on kasvanut suuresti. Sen vuoksi lähdimme kehittämään palvelua ja panostamaan uuteen kalustoon.

Saisiko olla yksi livelähetys?

Striimaus on yleisestikin mahdollista toteuttaa joko valmiista videomateriaalista tai reaaliaikaisena lähetyksenä. Yksinkertaisimmillaan striimaus siis tarkoittaa äänen ja videokuvan lähettämistä verkossa. Toki se vaatii myös erinomaisen nettiyhteyden.

Livestriimausta hyödynnetään infotilaisuuksissa, tiedottamisessa, tapahtumissa, koulutuksissa, esityksissä, juhlissa ja yritystilaisuuksissa jne. eli lista on loputon. Itse lähetykseen voidaan rakentaa erilaisia ominaisuuksia, interaktiivisuutta tai sen ympärille saadaan suurempi virtuaalitapahtuma. Lähetys itsessään voi olla avoin kaikille tai vain suljetulle ryhmälle.

Mikäli teillä on livelähetysten mentävä aukko toiminnassa ja etsitte kumppania, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä. Me tuodaan kalusto vierailulle viipymättä tai toteutetaan lähetys meidän studiolla. Kaikki käy! Ja muistoksi striimauksesta saatte halutessanne tallenteen. Siis pienen laskun lisäksi.

Näin me lähetykset toteutamme

Käytämme laadukasta kalustoa ja se mahdollistaa seuraavaa:

  • Monikameratuotannon
  • Liven syventäminen grafiikalla ja valmiilla videolla
  • Kaiken tallentaminen omille kanaville – mitään ei mene hukkaan, jos näin halutaan
  • Liven jakaminen usealla kanavalle samaan aikaan

Kysymyksiä aiheesta?

Lähetä meille sähköpostia info@rabbit.fi tai ota yhteyttä tästä.

Aurinkoista toukokuuta kaikille.

Jaa artikkeli: