Luopumista ja uuden alkua


Olen parhaillani työkokeilussa Rabbit Visualsissa. Taustallani on onnettomuus, jonka vuoksi olen joutunut luopumaan entisestä ammatistani. Valokuvaus on ollut minulle jo pitkään rakas harrastus ja nautin ”linssin läpi” maailman tarkastelusta. Salainen haaveeni onkin, että voisin työllistyä valokuvaajana. Viimevuoden kesänä osallistuin Jere Satamon pitämään hääkuvaustyöpajaan täällä Rabbit Visualsissa.

Minulla tuli loppuvuodesta eteen mahdollisuus kuntoutujan työkokeiluun, jolloin mietin mikä olisi paras paikka ja minne haluaisin päästä oppimaan valokuvauksesta lisää. Hain tänne ja sain paikan! Uskomatonta.

Studiohan sijaitsee jokirannassa tunnelmallisen Manillan tiloissa. Työskentelytilat ovat upeat ja valoisat, ympärillä on huippu valokuvaajia ja toimelias koordinaattori. Tunnelma studiolla on rento ja leppoisa. Valokuvaajat on lupsakkaa porukkaa ja huuli lentää. Pidän siitä erityisesti.

Kaunista katsottavaa messuilla

Ilokseni sain liput Turun Rakenna & Sisusta messuille työpaikaltani. Päätin lähteä sinne kamera kainalossa. Suuntasin messuille ihastelemaan uusia tuulia ja vaikutteita. Eniten minua (ja kameraani) veti puoleensa tietenkin upeat sisustukset, sekä miten ja mitä materiaaleja sisustuksessa on käytetty. Asuntokuvaukset ovat muutenkin se osa-alue, mihin mielelläni kuvauksissani suuntaudun. Työkokeiluni aikana, olen lisäksi päässyt perehtymään 3D mallinnukseen ja kuvaamaan niitä.

Oma yhteenvetoni messuilta: Tulevan vuoden suurimpia trendejä sisustamisessa ovat ekologisuus, harmoniset luonnon sävyt, puhtaat ja paljaat luonnon materiaalit. Sisutuksesta löytyy paljon mm. puuta, nahkaa, pellavaa, saviruukkuja ja erilaisia kuivattuja oksia. Kaunista.

Omana haasteenani aion opetella petaamaan sängyn lähes puolihuolimattoman näköisesti, mutta silti kutsuvasti. Näin messuillakin oli tehty, ja se näyttää muuten valokuvissa todella makealta. Katsokaa vaikka.

Kepeää kevättä kohden mennään kuvauksien parissa.

Terveisin,
Sonja Sjöblom-Rindell

”Toimituksen” huomautus: Kiitos Liedon Säästöpankille messulipuista!

Jaa artikkeli: