Muista virkistäytyä!


Kesä on yleisesti ihmisille aika hektistä aikaa. Ei välttämättä niinkään työn merkeissä, mutta muuten tuppaavat kalenterit täyttymään erilaista juhlista ja lomamenoista. Kun kesälomilta palataan takaisin töiden pariin, tuppaavat sähköpostilaatikot olemaan täynnä postia. Sitä siis pääsee suoraan hyppäämään hullunmyllyyn eli kunnon työrumban pariin. Olen huomannut, että useasti yritykset järjestävät tykypäiviä vuodenvaihteen jälkeen, jolloin joulukiireet ovat helpottaneet, mutta silloin toki ei ole niin kesäisten lajien aika, vaan enemmänkin sisäaktiviteetit ovat luonnollisesti valintana todennäköisempiä.

Ollaan pyritty kerran kesässä järjestämään yhteinen tykypäivä. Tykypäivän tarkoitushan on olla yksipäiväinen työntekijöiden työkyvyn ylläpitoon ja terveyden edistämiseen tähdättyjen toimien järjestäminen. Kuten mekin yleensä teemme, yhdistämme jonkun urheilullisen aktiviteetin päivään ja syömme hyvin yhdessä.

Viime vuonna olimme toimitusjohtajamme Nikon kesämökillä viettämässä kesäistä päivää erilaisten vesiurheilulajien parissa. Sitä edeltävänä vuonna oli tarkoitus mennä ajamaan alamäkipyöriä Meri-Teijo Bike Parkiin, mutta sääolosuhteet valitettavasti ja kirjaimellisesti vesittivät sen päivän. No tänä vuonna sitten otettiin uusi yritys ja suunnilleen elokuun puolessa välissä sitten kävimme Meri-Teijossa yhdessä ajamassa ja virkistäytymässä. Itselläni pyöräily on ollut intohimoinen harrastus nyt reipas kolme vuotta ja pari vuotta on tullut ajettua myös alamäessä.

Tykypäivä Meri-Teijossa

Siitä se ajatus sitten lähti ja aloin varaamaan sopivaa päivää bike parkin henkilökunnalta. Tiesin toki, että muilla kuin itsellä ei ole hissipyöräilyyn vaadittavaa pyörää tai suojavarusteita, joten vuokrasimme kaikille alamäkipyörät, yläkropan suojahaarniskat, polvisuojat, ajopaidat ja -hanskat sekä tietty kypärän. Ja ihan turhaan suojia ei tullut hankittua, sillä päivän aikana koettiin yhteensä seitsemän kaatumista. Mistään vakavista kaatumisista ei onneksi kuitenkaan puhuta, vaan lähinnä pienistä vauhdeista kellahtamisista.

Aluksi käytiin läpi pintapuolinen ajo-opastus ja ei muuta kuin suoraan itse tekemisen pariin. Itselläni toki oli edeltävää kokemusta jo ajoista ja harjoittelijallamme Miikalla oli myös muutama ajokerta takana, mutta Marjukka, Niko ja Vili olivat kaikki ensimmäistä kertaa lajin parissa. Kaikki paikalla olleet viisi kuskia pääsivät ankkurihissillä ylös, suoraan ykkösellä! Aluksi valitsimme introradaksi helpohkon Snake-nimisen radan, joka ajetaan kokonaan renkaat maassa, eikä tarvitse ponnistella hypyissä. Siitä sitten siirryttiin hiukan haastavimpiin ratoihin ja loppuen lopuksi Niko ajoi yhden mustan dropinkin eli pudotuksen. Ratoja Meri-Teijosta löytyy yli kymmenen ja sieltä voi vaikeustason mukaan valita jokainen omansa. Myös perheen pienimmille löytyy lyhyt rata ja mattohissi helpottamaan nousua. Osa meidän väestä lähti rohkesta mukaani tutustumaan jopa yhteen mustaan rataan ja pari punaistakin tuli ajettua. Vaikeustasoltaan helpoimmasta vaikeimpaan ratojen ratingit menevät järjestyksessä vihreä, sininen, punainen ja musta. Porukan kehitys oli päivän jälkeen silminnähden huomattavissa ja taisipa sitä pieni kärpänenkin jotakuta puraista.

Jutun lopusta löydät kuvamateriaalia meidän päivästä ja erittäin iso kiitos vielä koko porukan puolesta ystävällliselle Meri-Teijo Bike Parkin henkilökunnalle ystävällisestä palvelusta ja mahdollisuusta tulla teille virkistäytymään. Vaikkakin seuraavina parina päivänä ei tainnut kaikilla olla kovin virkistäytynyt olo. Ja se ei johtunut alkoholista, vaan lihaskivuista ja kaatumisen aiheuttamista pienistä ruhjeista. Kivaa oli ja suosittelemme tätä myös muille yrityksille! Ja pakko ei ole mennä pelkästään tykyilemään hissipyöräilyn parissa, vaan ihan vapaa-ajallakin voi mennä!

Lisätietoa Meri-Teijo Bike Parkista löytyy heidän sivuiltaan:
https://meriteijobikepark.com/

Vauhdikkain alamäkiterveisin,
Jere

Jaa artikkeli: