No totta Måses – Serko Rantanen ja Rabbit visuals yhdessä ravintola-alalle


Seuraava teksti on tarina siitä kuinka pop up-ravintolan ensimmäiset askeleet sujuivat. Kertojana minä,Osku Valtonen, Suomen Turusta.

Hyppäsin Nikon auton penkille yhtenä niistä kesäkuun sateisista päivistä. Olimme menossa noutamaan jotain kokkia kyytiin ja suuntaamassa sen jälkeen neljään eri paikkaan kahden tunnin sisällä. Eli suhteellisen piukea aikataulu.

Vesisateen keskeltä, bussipysäkillä tönöttänyt, nahkatakkinen herrasmies kipusi takapenkille ja ojensi kostean käpälänsä esittäytyäkseen.

”Serko”

Nimi kuulosti tutulta jostain tosi-tv-ohjelmasta. Varmaan ihan hyvä äijä, tuumin.

Automatkan aikana selvisi, että Niko oli saanut lapsuudenystävänsä Serkon mukaan tähän projektiin puhumalla muutamasta kylmästä oluesta ja hauskanpidosta festareilla Turussa. Kuulosti klassiselta myyntipuheelta. Totuus olikin se, että Niko oli valjastamassa Serkoa ravintolansa keittiöön neljäksi päiväksi painamaan ns. pyyteetöntä.

Kiersimme eri yhteistyökumppaneiden luona tarkistamassa eri raaka-aineita ja materiaaleja, Serkon johdolla totta kai. Ensimmäisenä vuorossa oli Deliverde eli Lindrothin Puutarha. Pop up-ravintola Måseksen listalta löytyy vain ja ainoastaan hapanleipä-toasteja, jonka maut ja rakenne saadaan parhaiten esiin oikeilla vihreillä valinnoilla.

Kuten kuvista näkyy, Serko tutki otsa arvoituksellisen ryppyisenä eri salaatteja ja yrttejä. Lopulta Michelin-merkinnän arvoisessa ravintolassa kokkaava keittiösuurvisiiri nyökkäsi päätään ja totesi yrttien olevan ensiluokkaisia.

Seuraavaksi menimmekin porukalla syömään. Niko kurvasi kalliin Audinsa Kakolan Ruusun eteen parkkiin vieden Serkon ja minut tutustumaan Turun kenties kuumimpaan ravintolatuttavuuteen.

Tässä kohtaa tarinaa minulle alkoi toden teolla selvitä, että taidan olla liikkeellä ravintola-alan ison nimen kanssa, nimittäin seuraava tapahtuma yllätti minut.

Kaikki turkulaiset tuntevat Erik Mansikan; vuoden turkulainen ja kaikkea. Tai jos eivät tunne, niin Erik kyllä tuntee heidät. Ravintola Kaskis on luonut Turkuun jotain täysin uutta ja Erik kumppaneineen on ottanut nyt myös Kakolanmäeltä tukevan jalansijan. Serko otti tilan välittömästi haltuunsa marssimalla suoraan keittiöön morjestamaan Erikiä. Kenellä riittää kanttia marssia suoraan ravintolan keittiöön? Serkolla. Ja minä Nikon kanssa tietysti perässä.

Vaikka tässä tekstissä onkin tarkoitus kehua omaa pop up-ravintolaamme, täytyy myös Kakolanruusulle antaa väkevä peukku yläilmoja kohti. Takuuvarmaa suorittamista.

Mistä tässä siis oikein on kyse? Turussa järjestetään aivan mielettömän iso yleisötapahtuma, Tall Ship Races. Rabbit Visualsin toimisto sijaitsee Manillassa, aivan tapahtuma-alueen ytimessä. Toimisto muuttuu neljän päivän ajaksi pop-up-ravintola Måsekseksi ja tarjoaa varmasti Aurajokivarren parhaat hapanleipä-toastit tuon neljän päivän aikana!

Eli mikäki olet menossa Tall Ship Racesiin, laita korvan taa Manilla ja ravintola Måses. Huippukokki Serko Rantanen ja Rabbit Visuals.

Kuulet meistä vielä.

 

Terveisin

Osku Valtonen
Viestintäseppä yrityksessä Viestintäliiga

Jaa artikkeli: