On märkää, kuivaa ja sopivaa torttua


Erittäin makoisaa J.L. Runebergin päivää. Jokunen on jo ehkä tietoinen tästä meidän Runebergin torttu ”hulluudesta”, mutta varmasti on niitä joille se tulee ihan uutena juttuna. Hulluutta se kuitenkin on, sitä ei käy kiistäminen.

Tarinan voi kertoa monella tavalla, mutta lyhykäisyydessään se on työkavereiden yhteinen innostus Runebergin torttuihin, ja oivallinen tekosyy syödä niitä paljon. Idea alkoi ajatuksesta, että mikäli näet Runebergin torttuja – osta ja tuo töihin. Vuoden ensimmäiset tortut maistellaan melkolailla heti, kun ne kaupasta joulun jälkeen bongataan.

Erityisen hienoa on mikäli onnistuu löytymään uuden tuotteen, jota ei ole vielä ennen maisteltu. Tietoa ja kuvia herkuista jaetaan myös vapaa-ajalla eri somekanavien kautta. Vuosi sitten aiheesta syntyi oma instagram-tili @kausimaistelijat, ottakaa siis seurantaan. Tähän erittäin vakavasti otettavaan maisteluun osalliseksi on päässyt myös jokunen asiakas ja kotijoukot.

Mitkä seikat ratkaisee makuraadissa?

Pisteytykseen vaikuttaa moni seikka, kuten viininmaistelussa.

  • ulkonäkö
  • kosteus
  • koostumus/ suutuntuma
  • hillon ja sokerikuorrutuksen balanssi
  • punssin maku ja maku ylipäänsä
  • pohjan koostumus/ rapeus

 

Vuosi sitten Yle Turku tuli toimistollemme tekemään meistä juttua radioon. Ilmeisesti se ei mennyt ihan täysin metsään, sillä tänä vuonna saimme kutsun suoraan aamulähetykseen ”sokkomaistelemaan” Runebergin torttuja. Kiitos Yle Turun poppoolle vieraanvaraisuudesta ja tortuista.

Ihanaa Runebergin päivää kaikille!

Jaa artikkeli: