Onnin tarina kuvaajaksi


Innostuin kuvaamisesta 12-vuotiaana, kun sain vaarilta pokkarin. Menimme kavereiden kanssa testaamaan kameraa lähimetsään, mukanamme leikkipyssyjä ja ketsuppipullo. Tulimme illalla kotiin naamat ketsupissa ja vaatteet kuraisina, mitä äitini ensin säikähti ja sitten naurahti. Kun lähes kaksiminuuttinen sotaelokuvamme oli valmis, oli uusien haasteiden aika.

Kesätöitä sekä armeijaa linssin läpi

Seuraavana kesänä teimme kaverin kanssa videoita paikalliselle golfkentälle. Se oli molempien ensimmäinen kesätyö ja todellinen unelma. Pakkasimme aamuisin  kuvaustarvikkeet golfauton taakse ja otimme kivi-paperi-sakset siitä, kumpi pääsisi ensin ratin taakse. Kruisailimme aurinkoisella nurmella, hymy huulilla ja pysähdyimme välillä kuvaamaan keskittyneitä pelaajia. Yksi keskittyi aina vuorollaan kuvaamiseen ja toinen ajamiseen.

Saimme jatkaa tulevina kesinä töitä golfkentällä ja kehityimme sekä kuvaamisessa että kruisailussa. Ensimmäiset kaksi kesää pyöräilimme töihin, kolmantena kesänä kuljimme kaverin mopolla, neljäntenä -kevarilla ja lopulta -autolla. Hänestä tulikin sitten armeijassa sotilaskuljettaja ja minusta valokuvausmies.

Tuntui kuin olisi matkustanut ajassa taaksepäin, kun pääsin tekemään kuvaajan hommia intissä. Leikkipyssyt vaihtuivat oikeisiin ja lähimetsä Dragsvikin varuskuntaan, mutta videoiden aihepiiri pysyi samana. Sotaharjoitusten lisäksi paraatit, tärkeät henkilöt ja erilaiset juhlat tuli kuvattua moneen kertaan, ja voinkin olla kiitollinen tästä mainiosta “työharjoittelusta”, jonka palvelusaika tarjosi.

Soitto Rabbitille kannatti

Soitin kotiutumisen jälkeen Marjukalle ja sovimme tapaamisen toimistolle. Työhaastattelua varten opettelin nettisivuilta kaikkien työntekijöiden nimet ulkoa ja laadin portfolion. Jännitti vähän, mutta aivan turhaan. Haastattelun lopuksi Niko kysyi onko seuraavalle päivälle suunnitelmia? Ajatus oli, että lähtisimme seuraavana päivänä kuvauskeikalle, ja nyt niitä on kertynyt jo useampi.

Terveisin: Onni Larri

Kuva: Onni Larri

Onni on iloinen 20 vuotias Turkulainen (ja tytöille tiedoksi, hän on sinkku), joka aloitti Rabbit Visualsilla lokakuussa ja on sujahtanut porukkaan loistavasti. 

 

Jaa artikkeli: