Rabbit huolehtii koko perheestä


Tänä vuonna tuli 10 vuotta yrittäjyyttä täyteen ja ajattelin, että jotain kivaa pitäisi keksiä meidän porukalle. Kun katsoo muita yrityksiä, niin heillä on erilaisia ohjelmia siihen, miten työntekijästä pidetään huolta ja palkitaan. Jotain piti keksiä ja lisäksi jotain sellaista, mitä kauhean moni yritys ei ole aikaisemmin tehnyt.

Tästä syntyi idea, että miksi aina keskitytään vain työntekijään? Miksei koko perheeseen? Jos perhe on tyytyväinen niin silloin myös työntekijät jaksavat paremmin. Ja koska rakastan ruuanlaittoa, joka myös vie aikaa perheeltä sekä muista kotihommista, niin miksei tehdä ruokaa työpaikalla. Työpaikalla tämä on kivaa yhteistä tekemistä töiden ohessa. Ja kun tekijöitä on useampi, suurimman osan valmisteluista saa tehtyä 10-20min eli ”kahvitauon” aikana ja kustannukset jakamalla säästyy rahaa. Kun saavun kotiin, mukana on valmis ruoka iltapäivään ja taas yksi tunti enemmän aikaa perheelle, kotihommiin tai vaikka itselle.

Tietenkin tämä vaatii pieniä ponnisteluita töiden ohessa, mutta mitä ollaan nyt viikon kokeilun jälkeen nähty, niin positiiviselta vaikuttaa. Veikkaan, että aikaa jopa säästyy enemmän työntekoon ja parantaa yhdessä tekemistä. Koska nyt turhat kaupparetket lähikauppaan jäävät tekemättä, kun päivän setistä saa itselle lounaan, oppii uusia reseptejä, säästää rahaa ja tietenkin jää enemmän aikaa perheelle.

Toistaiseksi tämä kokeilu on saanut paljon positiivista palautetta sekä perheiltä, mutta monet yrittäjät ovat kehuneet ideaa ja samalla harmitelleet, ettei heillä ole kunnon keittiötä. Tähän kohtaan sopii pieni kiitos Puustelli Turulle siitä, että Rabbitilla on näin mahtava kuvauskeittiö. Keittiö sopii loistavasti sekä TV-mainoksiin kuin normaali kotikokkailuun. Koitan parin kuukauden päästä tehdä uuden tilanneraportin siitä miten Rabbitin ”ruokaohjelma” jaksaa ja onko se kehittynyt kuukausien varrella.

P.S. Tällä viikolla tehtiin peuramakaronilaatikkoa, broilerkiusausta ja nakkikeittoa.

Niko Sieppi

Jaa artikkeli: