Se kaikki alkoi kahvinkeitosta


Jos koulun harkkainfossa painotettiin yhtä asiaa yli muiden, oli se tämä: ”Muistakaa, että ette sitten mene valitsemiinne työpaikkoihin keittämään kahvia, sillä se ei ole harkkarin tehtävä.” Ajatuksen vahvasti sisäistettyäni, oli täysin loogista, että astuessani viime viikon maanantaina Rabbit Visualsin tiloihin, pyydettiin minua ensi töikseni keittämään täysi pannu kahvia.  Olin siis kymmenessä minuutissa rikkonut koulun asettaman, kaikesta tärkeimmän säännön. Asiakkuuspäällikkö Marjukka kuitenkin rauhoitteli: ”Meillä ei laiteta harkkareita pelkästään keittämään kahvia”, se ei kuulemma ole heidän tapa, tämä kerta oli enemmänkin poikkeus sääntöön. Ymmärsin tilanteen poikkeavuuden ja istuin odottelemaan toimitusjohtaja Nikon saapumista saadakseni ensimmäisen työtehtäväni. Niko pyysi minua keittämään kahvia.

Mustaa kahvia kiitos!

Ensimmäisestä harkkapäivästäni on kulunut vain vähän yli viikko. Tällä hetkellä pyöritän jo kahta omaa projektia sekä käyn avustamassa erilaisissa Rabbitin kuvauksissa. Vaikka kahvinkeittoa ei minulta enää vaadita, olen jatkanut sen tekemistä, viimeksi 15 minuuttia sitten. Ymmärsin kuitenkin nopeasti kahvin keittämiseen liittyvän syvemmän tarkoituksen. Suomalaiset ovat yksi kahvin kuluttajien kärkikansoista kuluttaen henkilöä kohden noin 10 kiloa paahdettua kahvia vuodessa. Suurin osa tästä luultavasti nautitaan juuri työpaikoilla. Mikä olisikaan parempi tapa osoittaa sopivuutensa työyhteisöön, kuin täyden pannullisen keittäminen. Kokemani ensimmäisen päivän kohtelu olikin työyhteisön kirjoittamaton heimokoe. Kykyni Moccamasterin lataajana punnittiin heimoneuvostossa. Soihtuani ei kuitenkaan sammutettu, en joutunut pakkaamaan veitsiäni enkä ollut se heikoin lenkki.

Minä, mutta vain aivan lyhyesti

Nimeni on Vili Orava. Olen 28-vuotias mies Helsingistä ja opiskelen parhaillaan kolmatta vuotta journalismia ja viestintää Turun ammattikorkeakoulussa. Aikaisemmin olen tehnyt töitä myyjänä erilaisissa liikkeissä, toiminut asiakaspalvelijana ja näiden päälle ääntäni voi kuulla erinäisissä lastenohjelmissa. Syyni Rabbitin valitsemiseksi harjoitteluani varten johtuu Rabbitin ydinjengistä. Tapasin Nikon, Jeren ja Marjukan muutaman kerran viime vuonna ja ihastuin koko porukkaan ja sen koko tyyliin työskennellä. Nyt tarkoitukseni on oppia tältä rautaiselta kolmikolta mahdollisimman paljon parissa kuukaudessa.

”Backstagen” kommentit: Tää huikea tyyppi myös skeittaa ja kuuluu bilebändiin!

Jaa artikkeli: