“Shortseilla” elämää verkkosivuille


Oletko jo huomannut shorts -videot rabbit.fi verkkosivuilla? Sieltä ne löytyvät oikeasta alakulmasta, kun Jere kurkkii ruudun takaa ja putsaa linssiä Videobottiin upotettuna.

Lyhyet videot yleistyvät kovaa vauhtia ja samalla valtaavat somen suosituimpia alustoja. Eikä ihme, sillä monelle meistä asian sanoittaminen on rutkasti helpompaa, kuin saman asian tuottaminen kirjalliseen muotoon. Tämän lisäksi yhä useampi mieluummin katsoo ja kuuntelee, kuin vaikkapa lukee. Hyvä esimerkki on ruokareseptit, sillä miten helppoa onkaan napata inspiraatiota omaan arkikokkailuun somen uutisvirrasta.

Miksi siis näitä shorts -videoita ei hyödynnetä enemmän myös kotisivuilla? Mahdollisuuksia on kuitenkin lähes rajattomasti ja parhaimmillaan ne ovat loistava myynnin tuki, sekä asiakaspalvelija. Vaikka lyhytvideoiden käyttö verkkosivuilla ei ole vielä kovin yleistä, niin niiden käyttö tulee varmasti yleistymään. Yksi tapa hyödyntää niitä on Videobot.

Tuumasta toimeen

Videobot päätyi myös meidän verkkosivuille ja siitä ollaan saatu pääsääntöisesti pelkkää positiivista palautetta. Tässä kohtaa varmaan kuuluisi kertoa miten ideoita hiottiin pitkään ja hartaasti, kuvauksia tehtiin päiväkausia ja edit tuskaili jälkituotannon kanssa viikkoja. Noh, totuus on kuitenkin toinen. Saatiin niin sanotusti hyvä “flow” ja ideoitiin sisältö ja kässärit parissa tunnissa lounaan jälkeen. Seuraavana päivänä me jo painettiin rec-nappia ja edit teki taikansa erittäin sutjakkaasti. Tammikuun lopussa verkkosivujemme ylläpitäjä oli asentanut Videobotin sisältöineen verkkosivuillemme.

Hauskaa oli huomata miten porukka heittäytyi ja ideat muotoutui valmiiksi videoiksi. Toivottavasti myös se, miten hauskaa meillä oli, välittyy tuosta Vilin editoimasta bloopersista eli “pieleen menneistä otoksista” (linkki videoon löytyy sivun alaosasta). Ja lopputuotokset löytyy tietysti meidän kotisivuilta.

Lyhytvideot hyvällä ”flowlla” teillekin?

Ollaan päästy muutamille asiakkaille tuottamaan sisällöt heidän Videobotteihin, joten tässä kohtaa iso kiitos siitä Octacell, Drop ja Optikko Hakula. Mikäli kyseinen tuote tai shorts -videot kiinnostaa mihin tahansa tarpeeseen, olkaa rohkeasti yhteyksissä!

Lopuksi linkki videoon, jonka moni on alkuvuodesta somesta bongannut. Eli Bloopers ja kuvauspäivän tunnelmia.

 

Terkuin: Marjukka