Suomen mutkattomin kokkikoulu?


Kesä on jo vähitellen täällä ja tämän poikkeuksellisen rankan kevään jälkeenhän se tuntuu paremmalta kuin koskaan. Täällä rannikolla kesä tuo myös tullessaan herkullisia uutisia, josta viimekertaisessa jutussa hiukan vihjaisimme: Måses Liven!

Måses Live

Eli mikä ihmeen…? No, Måses Live on livelähetyksenä toteutettava kokkikurssi tai ruoanlaitto-ohjelma – pienellä twistillä. Olemme saaneet houkuteltua tänne Rabbitin keittiölle muutamaksi keskiviikoksi neljä huippukokkia, jokainen omalla erikoistumisellaan, loihtimaan kotikatsomoille ruokaa suoran lähetyksen muodossa. Kokit tulevat samalla jakamaan hyödyllisiä vinkkejä ja kertomaan, mikä heitä inspiroi ruoanlaittoon. Ohjelma on ollut tekeillä jo useamman viikon ja täällä Rabbitillä ollaankin innokkaasti odotettu, koska päästään ensimmäinen jakso teille esittämään.

Ohjelmassa kesäiset reseptit valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja yksinkertaisesti seurattavista resepteistä, ammattilaisten ohjeistuksella. Livelähetystä on helppo seurata ja samalla valmistaa ruokalaji yhtä aikaa kokin kanssa. Lähetykseen voi myös lähettää kysymyksiä, joihin kokki vastailee ohjelman aikana. Mikä voisi olla tämän mukavampaa?

Livelähetykset ovat nyt etenkin koronakevään aikana nousseet ihan uudella tavalla pinnalle. Kun etäisyyttä muihin on otettava, livelähetysten seuraaminen on tuonut monille sitä yhteenkuuluvuuden ja läheisyyden tunnetta, mitä tämä kotona oleskelu on varmasti monilla vähentänyt.

Livelähetyksen kautta on myös helppo seurata ruoanlaiton prosessia sellaisena kuin se on. Monet ruoanlaitto-ohjelmat editoidaan nopeatempoisesti ja esitetään tiiviimmin, kuin mitä itse ruoanlaitto todellisuudessa kestää. Måses Livessä näet reaaliajassa kokin tekemässä ruokaa ja vastaamassa kysymyksiin, mikä helpottaa varmasti myös monien aloittelijoiden kokkaustuokioita.

Näiden syiden lisäksi Måses Live on paljon enemmän, kuin vain käytännöllinen. Halusimme, että suomalaiset voisivat tänä kesänä saada uuden kipinän ja innostuksen ruoanlaittoon. Ruoanlaitto ei tarvitse olla pelkkä pakollinen kotiaskare, vaan yhdessäoloa, inspiroivaa ja oikeasti tosi hauskaa!

 

Ensimmäinen lähetys keskiviikkona

Ensimmäisessä jaksossa turkulaisille tutun, Jesse’s Dine ravintolan ja #isinkeittiöstä -kotiruokabrändin perustaja Jesse Söderlund valmistaa meille ruokaa. Ohjelma starttaa keskiviikkona 3.6. klo: 17 ja ohjelmassa käytettävät raaka-aineet julkistetaan ohjelman Facebook -sivulla maanantaina 1.6. Eli kesäkuu lähteekin hyvin käyntiin yhdessä kokkailemalla!

Måses Live -ohjelmassa kokkaavat Jessen lisäksi vuorollaan Kokkisota-ohjelmasta tuttu keittiömestari Serko Rantanen, Gaggui-kahvilastaan ja huikeista leivonnaisistaan tunnettu Jonna Sinkkonen sekä grillaukseen vihkiytynyt NamuCateringin yrittäjä Mikko Rannikko. Jokainen heistä vetää vuorollaan oman kokkausjakson, ja livekokkauksia striimataan YouTube kanavalle keskiviikkoisin koko kesäkuun ajan.

Kokkien seurana nähdään jääkiekkomaailmasta tunnettu, muun muassa Rauman Lukossa pelannut Tapio Laakso sekä ansioitunut entinen ammattikoripalloilija Tiina Sten. He tuovat ohjelmaan tavallisen kotikokin näkökulmaa.

Kenellekään ei liene yllätys, että mies tämänkin idean takana on meidän Niko  – intohimoinen hyvän ruuan ystävä.

Måses Liveen osallistuminen on ilmaista, yksinkertaista ja kaikille mahdollista omasta kotikeittiöstä – eli Suomen mutkattominta ruoanlaittoa tiedossa, ensi viikolla!

 

Meidät löydät seuraavista kanavista:

Måses Liven striimaus ja sen reseptit löytyvät heti livelähetyksen jälkeen Youtubesta kanavalta: MÅSES Live

Seuraa meitä myös täällä:

Instagram: mases_live

Facebook: Måses

 

Nähdään siis kokkailun merkeissä ensiviikolla.

 


Serko Rantasen kuva: Saku Tiainen

Jaa artikkeli: