Jätekasojen kuvaamisesta uusi palvelu?


Rabbit Visuals on yrityksenä jo reilu 11-vuotta vanha. Osa tietääkin, että ensimmäinen tarjottava palvelu oli asuntokuvaus. Se oli täysin uusi tuote ja palvelu, jota lähes kukaan muu ei silloin vielä tarjonnut. Välittäjät kuvasivat asunnot kännyköillä ja meille sanottiin, että kukaan ei ole valmis maksamaan tuosta palvelusta. Onneksi silloin kuitenkin pari firmaa uskoi meihin ja näistä LKV Tuomiset on yhä edelleen meillä asiakkaana, kiitos siitä.

Valo- ja videokuvausta tarjoavia yrityksiä on nykyään todella paljon ja kilpailu on kovaa. Kaikki tarjoavat samoja palveluita ja hinnatkin on aika hyvin tiedossa millä niitä myydään. Sen vuoksi koitamme jatkuvasti kehittää uusia tuotteita, joilla erottua kilpailijoista. Dronet ovat olleet meidän toiminnassa mukana lähes 10 vuotta. Ensimmäiseen droneen kolvasin itse GoPron kiinni ja kuvakulma meni ihan fiiliksen mukaan. Nykyään kuva dronesta näkyy koko ajan lennättäjälle ja siitä on mahdollista lähettää jopa livekuvaa suoraan asiakkaille.

Tarkkaa dataa”kasojen” kuvaamisella

Halusin löytää asiakkaille uuden tuotteen missä meidän osaaminen, eli kuvaus toteutuu, mutta kuvilla onkin eri käyttötarkoitus kuin se perinteinen markkinoinnillinen lähtökohta. Näistä uuden tuotteen kuvista saataisiin dataa, minkä avulla asiakkaan on helppoa hahmottaa esimerkiksi varaston arvo. Lähdinkin tarjoamaan erilaisten “kasojen” kuvaamista. Tarkemmin sanottuna dronen, kameran, tarkan sijaintitiedon ja ohjelman avulla saamme muodostettua asiakkaalle 3D-mallista kuvan, mistä esimerkiksi jätekasan tilavuus voidaan laskea helposti, nopeasti ja mittatarkasti. On olemassa paljon yrityksiä joilla rahat ovat kiinni erilaisissa “kasoissa” kuten vanha asfaltti, rautaromu, hiekka, multa jne. Näistä kasoista on yleensä suuntaa-antava arvio tai laskenta voidaan tehdä “mies + mittatikku” menetelmällä, joka luonnollisesti on hitaampi ja epätarkempi laskelma. Sillä mitä tarkempi tieto asiakkaalla on jätekasoista tai kiviainesten määrästä, sen helpompi on pyörittää toimintaa ja ennakoida tarpeita. Laskennallisen tarkkuuden lisäksi tämä menetelmä on myös erittäin nopea ja kustannustehokas keino arvioida kasat vanhaan tapaan verrattuna. Näin voidaan alueen käyttö suunnitella paremmin ja tehokkaammin, koska menetelmä muodostaa alueesta täydellisen virtuaalimallin, joka voidaan viedä suoraan suunnitteluohjelmaan.

3D-virtuaalimaailma – apu ulkoiseen kuntoarvioon

Tämän viruaalisen kuvaamisen hyödyntäminen ei jää vain pelkkiin jätekasoihin, sillä tätä samaa teknologiaa voidaan käyttää myös teiden tai rakennusten kunnon tarkasteluun. Tarkasteltavasta alueesta luodaan 3D-virtuaalimaailma, jonka jälkeen tehdään ulkoinen tarkastus mallin ja kuvan perusteella. Tällaisia kohteita on todella paljon ja uskon, että tästä tulee meille uusi pitkäaikainen kuvaustuote. Teemme siis edelleen sitä, missä olemme parhaita eli kuvaamisessa, mutta kuvien käyttötapa muuttuu ja monipuolistuu. Peruskuvat valmistuu ja menee asiakkaillemme edelleen, mutta lisäksi voimme tarjota jotain ihan uutta, jota emme ole ennen pystyneet tarjoamaan.

Ottakaa ihmeessä yhteyttä mikäli haluatte kuulla virtuaalimaailmasta lisää.

Syksyisin terveisin:
Niko

Jaa artikkeli: