Vinkkejä mainosvideoon somessa


Kun tarkoitus on tuottaa videosisältöä sosiaaliseen mediaan on syytä muistaa muutama seikka. Moni näistä voikin olla hyvinkin ”tuttua huttua”, mutta tässäkin pätee vanha fraasi ”kertaus on opintojen äiti”.

Somekanavissa suurin osa näkee julkaisun tai mainoksen puhelimella, joten suunnittele mainos mobiili edellä. Tällä kertaa meidän vinkit painottuvat nimenomaan videomainontaan, joten tässä muutama tärppi joista on varmasti apua videomainoksen suunittelussa somekanaviin. Ohessa olevat vinkit soveltuvat useisiin eri kanaviin sekä sijoitteluihin.

Tärkeimmät vinkit

  • Pidä videot lyhyenä: Maksimissaan 15s pituiset videot katsotaan usein loppuun saakka. Lisäksi ne toimivat loistavasti eri sijoitteluissa, on kyseessä sitten Instagram, Linkedin tai vaikkapa Facebook.
  • Tee videoita ja kuvia pystyformaattiin: Pystysuuntaiset videot (4:5 ja 9:16) saa enemmän näyttötilaa somekanavia selattaessa.
  • Videon ensimmäiset sekunnit on tärkeimmät: Pidä tavoitteena saada katsojan mielenkiinto heti ensimmäisten sekuntien aikana, jotta sitä ei skipata. Tuo siis pääviesti ja brändi selkeästi esille heti videon alusta.
  • Videon viesti tulee välittyä myös ilman ääntä: Moni selaa sisältöä ilman ääniä, joten tekstitys videolla on todella tärkeää.

Muista silti, että vain kokeilemalla ja testaamalla huomaat mikä teidän yrityksellä toimii parhaiten. Se mikä toimii naapurilla ei välttämättä toimikaan teillä.

Anna lisäarvo katsojalle

Omalla vapaa-ajallaan sosiaalista mediaa selatessa mainosvideo on helppo skipata. Tarvitsemme syyn katsoa videon loppuun. Kuitenkin oikein kohdennettuna ja toteutettuna lopputulos voi olla se, että videon haluaa katsoa uudelleen. Pelkkä tuote itsessään ei välttämättä riitä, lisäarvoa tuo vinkit sekä ohjeet käytöstä ja tieto siitä minkä hyödyn tuotteesta tai palvelusta voi saada. Muista myös välttää liian monen viestin sisällyttämistä yhteen videoon, keskity pääasiaan ja pidä sanoma selkeänä.

Ja hyvin suunniteltu on jo melkein puoliksi tehty. Mikäli yrityksesi kaipaa uutta kuvitusta someen tai muuhun tarpeeseen niin autamme mielellämme. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja kerro tarpeistasi.

Ota yhteyttä: Info@rabbit.fi

Ihanaa loppuvuotta ja energistä uutta vuotta 2023!
– Rabbitin poppoo

 

 

Jaa artikkeli: