Voiko ison munan näyttää asiakkaalle?


Olen pitkään miettinyt tapaa millä voisin tarjota meidän asiakkaille herkullisen lounaan. Siinä samalla mahdollisesti suunnitella miten voitaisiin jatkossa palvella vieläkin paremmin asiakasta. Todella moni arvostaa omaa aikaa töiden jälkeen ja erilaiset illan istujaiset eivät ole minun juttu, jotenkin tuntuu että harvemmin siellä pystyy mitään rauhassa suunnittelemaan. Golf on loistava tapa tähän, mutta vaatii myös paljon järjestelyitä omien töiden puolesta ja samoin myös toisen on hyvä pelata golffia. Samoin urheilutapahtumat asiakkaan kanssa ovat kivoja, mutta sielläkin on mielestäni liikaa hälinää.

Kesän jälkeen aloitin pitkästä aikaa säännöllisen etäpäivän, kerran viikossa ainakin alkuun. Oli sellainen olo että silloin kun lapset oli pieniä niin oli kiva päästä töihin ”karkuun”, mutta nyt voisi olla sellainen hetki että kotona olisikin kivaa tehdä töitä. Tähän samaan suunnitelmaan kuului myös että alkaisin ainakin kerran viikossa tekemään ruokaa perheelleni. Ruuan valmistukseen valitsin grillauksen ja pienenä haasteena juuri se mitä kaikkea sillä voi tehdä.

Ennen ensimmäistä etäpäivää tuli mieleen idea jos yhdistäisin työnteon, asiakkaat ja grillauksen. Meille kaikille koti on aika pyhä tai ainakin paikka mitä ei kaikille esitellä. Kotiin pääsevät sukulaiset ja parhaat ystävät, noin pääpiirteittäin. Ajattelin että miksei nyt asiakasta kotiin voisi tuoda, koska ainakin itselle kun olen käynyt asiakkaan kotona niin tullut sellainen olo että asiakas arvostaa minua todella paljon. Kotona myös ympäristö on minusta rento ja rauhallinen. Sen avulla saisi rauhassa keskittyä asiakkaan suunnitelmiin ilman että kukaan keskeyttää. Todella usein esimerkiksi työpaikallakin on todella paljon häiriötä vaikka ei sitä aina huomaa. Miten sitten grillaus tähän liittyy? No itse rakastan sitä vaikka en vielä ole mikään mestari ja on kiva näyttää asiakkaalle sitäkin kautta jotain uutta. Parhaassa tapauksessa molemmat oppivat myös itse grillauksesta jotain töiden ohessa.

Sen verran innostuin asiasta että tänään kutsuin jo ensimmäisen asiakkaan luokseni ja palaute oli todella positiivinen. Saatiin paljon käytyä asioita läpi ruoka onnistui melkein täydellisesti. Pakko sanoa että aikataulutus perunoiden ja lohen valmistumisen suhteen ei mennyt kuten suunnittelin. Mutta se ei haitannut itse pääjuttua: erilaista kohtaamista asiakkaan kanssa missä yhdessä saimme asioita vietyä eteenpäin. 

Ja jos jaksoit lukea tänne saakka ja ihmettelet miten iso muna tähän liittyy niin grillini on Big Green Egg, minkä todellakin näytin asiakkaalle.

 

-Niko-

 

Jos haluat grillaamaan Nikon kanssa, ota yhteyttä Niko@rabbit.fi  #businesstogrill

Jaa artikkeli: