Editointi punoo tarinan osat yhteen

Editointi on yksi tärkeimpiä työvaiheita, kun tehdään hyvää videota

Saisiko olla tehokas mainosvideo, nopeatempoinen somespotti tai kooste tapahtumasta? Ammattilaisemme kuvaa ja editoi videon juuri oikeanlaiseen muotoon, joka tukee videon sanomaa sekä tunnelmaa. Tarvittaessa videolle istutetaan tekstit ja grafiikat käsikirjoituksen mukaan.

Kuvien ja videoiden editointi on erittäin tärkeä osa työtämme. Raakakuvat ja yksittäiset videoklipit eivät vielä itsessään kerro tarinaa tai näytä hyvältä, siihen tarvitaan osaavaa editointia. Jälkikäsittelyssä koostamme tarinan osat yhteen, korjaamme värit ja luomme halutun tunnelman. Korjauskierros varmistaa halutun kokonaisuudeksi, joka tukee tarinaa ja jota voitte ylpeästi esitellä.

Mitä on editointi?

Editointi tarkoittaa videon, kuva tai äänen muokkaamista

Projekti voi sisältää materiaalien leikkaamista, värimäärittelyä, erilaisten tehosteiden, elementtien ja siirtymien lisäystä kokonaisuuteen. Unohtamatta videon äänimaailmaa johon voi sisältyä haastattelu, musiikki, äänipisteet tai esimerkiksi voice ocer. Editointi voi myös olla valmiin videoprojektin uudelleenkäsittelyä ja tallentamista muokatuksi versioksi. Täällaisia projekteja ovat mm. kieliversio, uusi formaatti tai pituus videosta.

Mitä on värimäärittely?

Katso lyhyt esimerkkivideomme aiheesta

Värimäärittely on editoinnin yksi merkittävimpiä jälkituotannon osa-alueita. Tämä on myös se työvaihe, joka usein erottaa harrastelijan ammattilaisesta.

Esimerkkivideon ensimmäinen kuva eli S-Log -materiaali on täysin käsittelemätön kamerasta ulos otettu materiaali. Katso oheinen video, joka havainnollistaa editoinnin värimäärittelyä.

 

Editointia myös asiakkaan materiaalista

Ensisijaisesti hoidamme videotuotennon eri vaiheet alusta loppuun saakka oman tiimimme käsien kautta. Mutta mikäli teillä on laadukasta videomateriaalia editointi vaille valmiina, ota yhteyttä ja jutellaan asiasta lisää.

 

Muut palvelut – klikkaa ja lue lisää: